Chorvatská domácí kuchyně je velmi chutná. Ochutnejte tyto pokrmy

Chorvatsko je dovolenková destinace, která nabízí různé možnosti aktivního i pasivního odpočinku. Můžete si objednat třeba last minute chorvatsko i mimo sezónu a užijete si nádherné počasí, prohřáté moře a prázdné pláže. Nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy chorvatské kuchyně.

Na čem si v Chorvatsku pochutnat?

Pokud máte rádi mořské plody, určitě musíte ochutnat černé rizoto. To připravují jej v každé rybí restauraci. Jeho součástí je nejen maso sépií, ale i další plody moře – krevety, mušle nebo slávky. Černou barvu získává díky inkoustu ze sépií. Ten se získává přímo v kuchyni z čerstvých sépií.

Mezi slavnostní pokrmy patří sarma. Připravuje se z rýže, mletého hovězího masa a koření. Směs je pak pečená v listech kysaného zelí.

Specialitu venkovské kuchyně představují kysané papriky, které se plní smetanovým sýrem.

Obyvatelé Chorvatska patří mezi milovníky jehněčího masa. Připravují jej většinou pečením.

Velmi oblíbeným pokrmem je chobotnice, která se peče velice pomalu, společně s brambory a zeleninou. Dává se do hrnce, který je umístěný v peci a obklopený žhavými uhlíky.

Samozřejmě nesmíme zapomínat na různé mořské plody. Ty se nejčastěji připravují na olivové oleji, s česnekem, petrželkou a trochou bílého vína.

Velkou delikatesu především na pobřeží představují pečené kalamáry. Ty se plní parmazánem a pršutem a následně se grilují. Podávají se s pečivem nebo pečenými brambory.

Vyrazte do Chorvatska a objednejte si zde ubytování

Různé možnosti ubytování chorvatsko nabízí web ubytovanivchorvatsku.cz. Vybrat si zde můžete hotely v rušných chorvatských letoviscích. Kromě hotelů můžete bydlet v apartmánu nebo v soukromí. V nabídce naleznete i klidné lokality. Ničím neobvyklým nejsou ani kempy, které disponují vším potřebným pro ničím nerušenou dovolenou.